bordopvaskemaskine.dk
 
 
Forside
Kapacitet og indretning
Programmer
Opvaske- og tørreevne
Lydniveau og energimærkning
Bordopvaskemaskiner fra WhiteAway.com
Bordopvaskemaskiner fra Skousen.dk

Bordopvaskemaskinens lydniveau

Det er vigtigt, at din bordopvaskemaskine ikke bliver en irritationsfaktor for dig ved at larme meget. Din bordopvaskemaskine vil som hovedregel være placeret i køkkenet, og det er naturligvis vigtigt, at du kan holde ud at være i køkkenet samtidig med, at opvaskemaskinen er i drift. En anden faktor, der er vigtig i denne sammenhæng, er, at bordopvaskemaskinen er stabilt placeret.

Står den blot en anelse ujævnt, vil dette kunne skabe rystelser, som både giver ekstra larm og samtidig kan skade servicet.

Lydniveauet for en bordopvaskemaskine måles i decibel (dB), og det svinger meget fra model til model, hvad lydniveauet ligger på. Overordnet set spænder lydniveauet mellem 48 - 54 decibel, og selvom der kun er 6 cifre mellem de to tal, så er der lydmæssigt en væsentlig forskel.

Sammenligningsmæssigt måles en samtale mellem to mennesker i det, der vil blive betegnet som normalt stemmeleje, som regel til cirka 60 decibel.


Bordopvaskemaskinens energimærkning

Som alle andre hvidevarer, bliver en bordopvaskemaskine også energimærket på skalaen A++ til G, hvor førstnævnte ende af skalaen er den klart mest energivenlige.

Energimærkningen vurderes ud fra en kombination af energiforbrug og vandforbrug. Energiforbrugsmæssigt vil der ikke være den store forskel inden for de forskellige A-mærkede bordopvaskemaskiner, men den store synder er vandforbruget. Her kan der være en variabel på op til par liter per vask.

Forskellen i vandforbruget kan få en vis betydning for din pengepung i længden, da du i gennemsnit betaler 45 kr. om året for hver 1000 liter vand, du bruger.

siemens-sk26e201eu
Overordnet set koster det 30 % mindre energi at vaske op i en bordopvaskemaskine frem for en stor opvaskemaskine.

Sammenligner man det med almindelig håndvask, er opvaskemaskinen dog ikke dyrere, da det er de færreste mennesker, der kan vaske så meget op uden at bruge minimum to baljer varmt vand.

 
 
Copyright Bordopvaskemaskine.dk

Valid HTML 4.01 Transitional